Calpe

Calpe is een prachtige stad en er valt van alles te doen. Zo is er bijvoorbeeld een grote boulevard en een gezellig centrum. Ook in de omgeving is er ongelofelijk veel te beleven.

Calpe heeft 2 stranden, een aan de linkerkant en een aan de rechterkant van de rots. De rots is ook het symbool van Calpe, in het spaans de ‘Penyon de Ifach’. De brede stranden zijn prachtig blauw, zoals ook te zien is op de achtergrond. Ook behoort het strand tot een van de schoonste van Europa. De boulevard biedt volop keuzes aan restaurants en terrassen en hebben allemaal een prachtig uitzicht op de zee. De lange winkelstraat tussen de stranden in is ook een aanrader, hier zijn tientallen leuke winkeltjes te vinden.

Als u buiten Calpe tijd wilt doorbrengen zijn er leuke plaatsen zoals Altea, Denia, Allicante en Benidorm. Ook is Valencia maar een uur rijden van Calpe vandaan. Al deze plekken zijn ongelofelijk druk in het hoogseizoen, maar dat maakt het dan ook heel gezellig.

Buiten de steden zijn er ook natuurgebieden en pretparken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn Sierra Calderona, Chera-Sot, Aqualandia and Terra Mitica. Een dagje hier doorbrengen levert een onvergetelijke tijd op.

Comments are closed.